• Nedavno
Omaha and Council Bluffs Street Railway Co. - Certifikat o željezničkim i mostovima

Omaha and Council Bluffs Street Railway Co. - Certifikat o željezničkim i mostovima

Zahvalnost:
KM 37.50

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Trolley car racing konj vuče karavan American Bank Note Co. NY. Lijepo! Kompanija Omaha i Council Bluffs Railway and Bridge Company, poznata kao o & CB, osnovana je 1886.godine kako bi povezala Omahu, Nebraska sa Council Bluffs, Iowa preko rijeke Missouri. Sa sankcionisanim monopolom nad uslugom tramvaja u dva grada, o&CB je bio među najranijim velikim električnim uličnim željezničkim sistemima u zemlji i bio je jedan od posljednjih operatera tramvaja u SAD-u, koji je posljednji put vozio 1955.godine. Prethodnica O & CB-a bila je kompanija Omaha Horse Railway Company, koja je osnovana aktom zakonodavnog tijela Nebraske 1867.godine. Za električni tramvaj u Omahi se kaže da je izrast 1887 Omaha Motor Railway, koji je formiran kada su Omaha Horse Railway i Omaha Cable Tramway Company konsolidovani pod vođstvom Samuela D. Mercera. George F. Wright, graditelj Council Bluffs Street Railway company iz 1868. godine, organizovao je Omaha i Council Bluffs Railway and Bridge Company 1886.godine, zajedno sa Frankom Murphyjem i Guyem C. Bartonom iz Omahe i Johnom T. Stewartom, Thomasom J. Evansom i Georgeom F. Wrightom iz Council Bluffsa. Među većinskim dioničarima bili su Marshall Field iz Čikaga i američki Senator Joseph Millard iz Nebraske, te zvaničnici američke topionice. Posljednja ruta konjskih automobila u gradu prestala je s radom u junu 1895. Prijedlog o & CB-a za kombinovani vagonski i željeznički most preko rijeke Missouri prihvatili su Kongres Sjedinjenih Država i ratni sekretar 1887. To je dovelo do izgradnje mosta u Ulici Douglas, koji je kasnije poznat kao most Ak-Sar-Ben. Most je otvoren za saobraćaj 30.oktobra 1888. godine. Nakon izgradnje mosta, O&CB je postavio tramvajske linije širom Omahe i njenih predgrađa, uključujući Južnu Omahu, Benson, Dundee i Firencu. 1888. Wright je izabran za sekretara kompanije, a O&CB je izgradio prvu električnu uličnu željezničku prugu ikada.

Više detalja

Izbor kupaca

Arano y Compania-500 pezeta

KM 1.33

500 Pezeta Obveznica Barselona, Španija Ostaje 6 redova kupona Ob eznica je dokument o lasništ u za kredit Obveznice izdaju, ne samo preduzeća, već i nacionalne, državne ili gradske vla

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.