• Nedavno
Palaeornis Cyanocephala

Palaeornis Cyanocephala

Zahvalnost:
KM 2.00

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Ručno obojena litografija, završena gumenom arapskom, Goulda i H. C. Richtera, štampana od Waltera. Sa pratećim listom teksta. Predviđeni geografski raspon "azijskih ptica" bio je ogroman i veoma u skladu sa naizgled neograničenim samopouzdanjem najpoznatijeg ornitologa iz 19.veka. U svom sveobuhvatnom djelu John Gould uključuje vrste iz svih krajeva Istočnog svijeta, kao što je Richard Bowdler Sharpe primijetio, djelo pokriva " vrste od Palestine na istoku i od Molučkih ostrva na zapadu."Gould je odabrao da snimi život ptica iz područja koje, sa izuzetkom tropskih područja američkog kontinenta, uključuje najširu i najživopisniju raznolikost ptičjeg života koja se može naći bilo gdje u svijetu.

Više detalja

Izbor kupaca

pl. 11 Ljepota, Beagle

KM 94.53

Divno detaljan hromolitograf psa Paula Caillarda iz njegove lijepo ilustrovane knjige "Les Chiens d'arret : Races Anglais, Dresseage, Hygiene de Chenil" Ovu knjigu je u Parizu 1890 godine ob

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.