• Nedavno
Don Enrique Mining Co. Izdato B. P. Cheney

Don Enrique Mining Co. Izdato B. P. Cheney

Zahvalnost:
KM 3.33

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Dionice izdate B. P. Cheneyu i potpisane od G. G. Barneyja za tajnika. James C. Fargo iz American Express kompanije fame bio je uključen u ovu kompaniju. Dionice štampane od strane American Bank Note Co. New York. Benjamin Pierce Cheney (12.Avgust 1815 – 23. Jul 1895) bio je američki biznismen i osnivač firme koja je postala American Express. Cheney je rođena u Hillsboroughu, New Hampshire, u porodici Jessea i Alice (Steele) Cheney. Porodica potječe od Johna Cheneyja, koji je zabilježen u Roxburyju, Massachusetts, 1635.godine, preselivši se sljedeće godine u Newbury, Massachusetts. Brat Johna Cheneya, William, snimljen u Roxburyju do 1640.godine, bio je predak bivšeg Potpredsjednika Dicka Cheneyja. Takođe je očigledno bio rođak Benjamina Cheneyja ili Cheanyja iz Hartforda, Connecticut, od kojih je John Fitch, izumitelj parobroda, naučio zanat urara 1760. Čejnijev otac je bio kovač, a počeo je da radi u očevoj radnji sa 10 godina. Sa 12 godina počeo je da radi u kafani, a kasnije i u prodavnici u Francestownu, New Hampshire. Godine 1831.počeo je raditi kao vozač diližansa između Nashue i Exetera, ubrzo se preselivši na rutu između Nashue i Keenea. Pozornica je obavila žustar posao zbog nedostatka željezničkih linija u to vrijeme. Cheney je u to vrijeme izgradio odnose sa nekim od svojih putnika, uključujući Daniela Webstera, čije je prijateljstvo trajalo do kraja života. Sa reputacijom poštenja i pouzdanosti, često su mu povjeravane velike sume novca namijenjene bankama na njegovoj ruti. Godine 1836.postao je scenski agent u Bostonu. Cheney se pridružio Nathanielu Whiteu i Williamu Walkeru 1842.kako bi organizirao ekspresnu liniju između Bostona i Montreala. 1852. Cheney je izvršio svoju prvu konsolidaciju kada je otkupio Fisk & Rice's Express između Bostona i Burlingtona u Vermontu. Naknadne konsolidacije rezultirale su organizacijom kompanije United States & Canada Express 1854.godine. Godine 1854., dok je bio na putu kući iz Kanade, izgubio je svoju.

Više detalja

Izbor kupaca

L'assurance Financiere-Bond

KM 17.50

Različite denominacije franaka Neobičan mali format (7' sa 9 3 / 4') sa razrađenim obrubom, muškim i ženskim, itd Neosporeno Kitnjasto i neobično Dostupno u zelenoj ili preplanuloj boj

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.