• Nedavno
Bonus Bond za svjetski rat-država New York-plaća se u zlatniku-od 1940-ih

Bonus Bond za svjetski rat-država New York-plaća se u zlatniku-od 1940-ih

Zahvalnost:
KM 3.00

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Razne Denominacije. Rijetko-bavljenje novcem za vojnike iz Prvog svjetskog rata. Privlačno! Tako važno! Tako istorijski!!! Prvi svjetski rat ili Prvi svjetski rat (28. juni 1914 – 11.novembar 1918), često skraćeno Prvi svjetski rat, bio je jedan od najsmrtonosnijih globalnih sukoba u historiji. Vodila se između dvije koalicije, saveznika (prvenstveno Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Italije, Japana i Sjedinjenih Država) i Centralnih sila (predvođenih njemačkom, Austrougarskom i Osmanskim Carstvom). Borbe su se dešavale širom Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Pacifika i delova Azije. Procjenjuje se da je u borbi ubijeno 9 miliona vojnika, plus još 23 miliona ranjenih, dok je 5 miliona civila umrlo kao rezultat vojne akcije, gladi i bolesti. Milioni su umrli od posljedica genocida, dok je pandemija španske gripe 1918.pogoršana kretanjem boraca tokom rata. U prvoj deceniji 20.stoljeća došlo je do povećanja diplomatskih tenzija između velikih evropskih sila. To je dostiglo prelomnu tačku 28. juna 1914.godine, kada je bosanski Srbin po imenu Gavrilo Princip izvršio atentat na nadvojvodu Franca Ferdinanda, austrougarskog prijestolonasljednika. Austro-Ugarska je smatrala Srbiju odgovornom i objavila rat 28. jula. Rusija je stala u odbranu Srbije i do 4. avgusta su se povukli odbrambeni savezi u Nemačkoj, Francuskoj i Britaniji. Pročitajte više na https : //en.wikipedia.org/wiki/World_War_I.

Više detalja

Izbor kupaca

Capital Producing Co.

KM 22.50

Zaliha štampane Goes Certifikat o dionicama izdaju preduzeća, obično kompanije Dionice su dio stalnih finansija preduzeća Obično se nikada ne vraćaju, a investitor može povratiti svoj

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.