• Nedavno
Lehigh Valley Railroad Co. - Certifikat Zaliha

Lehigh Valley Railroad Co. - Certifikat Zaliha

Zahvalnost:
KM 22.50

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Dionice štampane od Hamilton Bank Note New York. GREEN ONLY the Lehigh Valley Railroad (izvještavanje mark LV) bila je jedna od brojnih željeznica izgrađenih na sjeveroistoku Sjedinjenih Država prvenstveno za transport antracitnog uglja iz regije uglja u Pensilvaniji. Željeznica je odobrena 21.aprila 1846. godine za prijevoz tereta i putnika, robe, robe, robe i minerala u američkoj državi Pennsylvania, a željeznica je osnovana/osnovana 20. septembra 1847. godine kao željeznička kompanija Delaware, Lehigh, Schuylkill i Susquehanna. Dana 7.januara 1853. godine, naziv pruge je promijenjen u Lehigh Valley Railroad. Ponekad je bila poznata i kao ruta Crnog dijamanta, nazvana po antracitu koji je prevozio. U to vrijeme, antracit je transportovan brodom niz rijeku Lehigh; pruga je trebala biti brži transport. Pruga je završila sa radom 1976.godine i iste godine se spojila u Conrail zajedno sa nekoliko sjeveroistočnih pruga. Prvobitna i primarna ruta željeznice Lehigh Valley između Eastona, Pennsylvania, i Allentowna, Pennsylvania, izgrađena je 1855.godine. Linija se kasnije proširila pored Allentowna do Buffala, New Yorka i pored Eastona do New Yorka, dovodeći željezničku prugu Lehigh Valley do ovih metro područja. Do 31.decembra 1925. pruga je kontrolisala 1363,7 milja puta i 3533,3 milje pruge; od 31. Decembra 1970. ovo se smanjilo na 927 milja puta i 1963 milje pruge. Conrail je održavao liniju kao glavnu liniju u području New Yorka. Linija je postala poznata kao Lehigh linija tokom Conrail vlasništva. Conrail je napustio većinu rute u državi New York do Buffala prilično brzo nakon 1976.godine, znatno skrativši liniju. Većina Lehigh linije je sada u vlasništvu Norfolk Southern Railway (NS) i zadržava veći dio svoje originalne rute u istočnoj Pensilvaniji i New Jerseyu, iako više ne ide u New York City. Bivši Lehigh Valley staze između Manville, Nju Džerzi i Newark, Nju Džerzi.

Više detalja

Izbor kupaca

Chicago Railways Co. -

KM 2.00

Potvrda o učešću veoma komplikovanog finansijskog pitanja Predivna grafika Western Bank NoteChicago Neocenjeno i veoma retko! Vidjeli smo ih samo jednom u više od 20 godina kako se bave

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.