• Nedavno
£ 50 Bond iz 1898. godine Anglo-njemački kineski carski državni Zlatni kredit-Kina

£ 50 Bond iz 1898. godine Anglo-njemački kineski carski državni Zlatni kredit-Kina

Zahvalnost:
KM 250.00

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Zlatni zajam kineske carske vlade iz 1898.godine, 4 1/2%, kapitalizacija 16 miliona funti, 50 funti. Članak koji se odnosi na ovu kinesku stavku : https : //www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-29/trump-s-new-trade-war-weapon-might-just-be-antique-china-debt Windsorski ugovor bio je tajna kolonijalna deklaracija između Ujedinjenog Kraljevstva i Portugala 1899.godine. Ime je dobio po ranijem sporazumu iz Windsora (1386), iako su ga 14.Oktobra 1899. godine u Londonu potpisali britanski premijer Lord Salisbury i portugalski ambasador Soveral. Anglo-portugalski odnosi u Africi bili su zategnuti britanskim ultimatumom iz 1890.koji je blokirao Portugal da se pridruži svojim kolonijama u Angoli i Mozambiku preko onoga što je kasnije postalo Malavi, Zambija i Zimbabve što je dovelo do Anglo-portugalskog Sporazuma iz 1891. i Anglo-njemačkim razumijevanjem iz 1898. da bi, ako se Portugal odrekne svojih afričkih kolonija, Njemačka mogla proširiti Njemačku jugozapadnu Afriku prema sjeveru i Njemačku istočnu Afriku prema jugu, dok bi Velika Britanija mogla proširiti svoju Južnoafričku teritoriju prema istoku i kontrolirati portugalska atlantska ostrva. U Deklaraciji iz 1899.ponovo su potvrđeni bivši ugovori između dvije zemlje, uključujući ugovore iz 1642. i 1661. godine. Velika Britanija pristala je braniti portugalske kolonije od svojih" budućih i sadašnjih " neprijatelja. Portugal je pristao da zvanično ne proglasi neutralnost u predstojećem drugom Burskom ratu i da spriječi Bursko kretanje oružja i trupa kroz Lourenço Marques i Mozambik Transvaalu. Ob eznica je dokument o lasništ u za kredit. Obveznice izdaju, ne samo preduzeća, već i nacionalne, državne ili gradske vlasti ili druga javna tijela, a ponekad i pojedinci. Obveznice su kredit preduzeću ili drugom organu. Obično se vraćaju u navedenom vremenskom periodu. Obveznice zarađuju kamatu po fiksnoj stopi, koju preduzeće obično mora platiti bez obzira na njegove finansijske rezultate. Vlasnik obveznica je povjerilac preduzeća.

Više detalja

Izbor kupaca

Beaver County Telephone Co.

KM 32.50

Zaliha štampane Goes Rijetko! Certifikat o dionicama izdaju preduzeća, obično kompanije Dionice su dio stalnih finansija preduzeća Obično se nikada ne vraćaju, a investitor može povra

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.