• Nedavno
Pismo potpisano od Joela Parkera

Pismo potpisano od Joela Parkera

Zahvalnost:
KM 0.33

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Rukopisno pismo potpisano od Joela Parkera. Joel Parker (Januar 25, 1795 – avgust 17, 1875) bio je američki pravnik iz New Hampshirea. Rođen je u Jaffreyu, New Hampshire. Studirao je na Groton Akademiji, a kasnije i na Dartmouth koledžu, gdje je diplomirao 1811.godine. Nakon studija prava, radio je u Keeneu. Od 1824.do 1826. bio je član zakonodavnog tijela New Hampshirea. Imenovan je za pridruženog sudiju Vrhovnog suda New Hampshirea 1833.godine, a postao je glavni sudija 1838. godine. Godine 1840.bio je predsjednik Odbora za reviziju Statuta New Hampshirea. Od 1847.do 1857. bio je profesor medicinske jurisprudencije na Dartmouthu. Godine 1847.postao je profesor na Pravnom fakultetu Harvard, gdje je služio do svoje smrti. Konzervativan u politici, usprotivio se tokom Američkog građanskog rata vršenju predsjednika Abrahama Linkolna onoga što je smatrao neustavnim ovlaštenjima.

Više detalja

Izbor kupaca

Union i Logansport Railroad

KM 3.00

U korporativnom pravu, potvrda o dionicama (poznata i kao potvrda o dionicama ili potvrda o dionici) je pravni dokument koji potvrđuje vlasništvo nad određenim brojem dionica ili dionica

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.