• Nedavno
John G. Vassar-Cleveland i Toledo Rail Road - certifikat zaliha

John G. Vassar-Cleveland i Toledo Rail Road - certifikat zaliha

Zahvalnost:
KM 3.00

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Zaliha koju je potpisao John G. Vassar na leđima i prebačen u Matthew Vassar, Jr.Matthew Vassar (April 29, 1792 – jun 23, 1868) bio je engleski rođen američki pivar i trgovac. Osnovao je istoimeni Vassar College 1861.godine. Bio je rođak Johna Ellisona Vassara. Rođen je u East Derehamu, Norfolk, Engleska. Godine 1796.emigrirao je sa porodicom u New York i nastanio se na farmi u blizini Poughkeepsieja. Kada je Vassar imao 14 godina, njegovi roditelji su ga šegrtovali kod Tannera. Jedan dan prije nego što je trebao započeti naukovanje, pobjegao je u Newburgh, New York, nakon čega je ušao u pivarski posao. Malu pivaru svoje porodice preuzeo je sa osamnaest godina. Tokom narednih nekoliko decenija razvio je svoju pivaru Poughkeepsie u jednu od najvećih u zemlji, do 1830-ih postavši možda prvi koji je postigao distribuciju širom zemlje u svakoj državi i stekao značajno lično bogatstvo u tom procesu. Lydia Booth, nećakinja Matthewa Vassara, ohrabrila ga je da osnuje ženski koledž u Sjedinjenim Državama, koji bi se nalazio u Poughkeepsieju. U januaru 1861, New York Legislature usvojio zakon o inkorporira Vassar College, jedan od prvih ženskih koledža u U. S. Na 26 Februar 1861, Matthew Vassar predstavio Upravni odbor koledža sa limenu kutiju koja sadrži pola svog bogatstva, $408,000 (oko $9,700,000 u 2008 dolara) i ugovor o prenosu za 200 hektara zemlje za osnivanje kampusa. Dana 23.juna 1868. godine, Vassar je održao svoje oproštajno obraćanje Odboru povjerenika Vassar Collegea; umro je usred predavanja jedanaeste stranice govora. U zakonu donesenom 15. Jula 1870., američki Kongres se odrekao bilo kakvog poreskog zahtjeva za donaciju koledžu. Kuća Matthewa Vassara, Springside, koja se nalazi južno od Poughkeepsieja, Nacionalna je istorijska znamenitost. Rijetko! Junction Railroad je iznajmljen 2. marta 1846.za izgradnju od Cleveland Westa do Toleda. Pruga Toledo, Norwalk i Cleveland je iznajmljena.

Više detalja

Izbor kupaca

Autogram Helen Keller

KM 15.85

Autogram Helen Keler Helen je bila američka spisateljica, politička aktivistica i predavačica Bila je prva gluvoslijepa osoba koja je stekla zvanje Bachelor of Arts Priču o Keller i njen

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.