• Nedavno
Studebaker Brothers Manufacturing Co. South Bend, Indiana - Stock certifikat

Studebaker Brothers Manufacturing Co. South Bend, Indiana - Stock certifikat

Zahvalnost:
KM 37.50

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Unissued Zaliha, Printer-Ide Lith. Co. Chicago. Odlična Vinjeta! Rijetko! Studebaker je bio američki proizvođač vagona i automobila sa sjedištem u South bendu, Indiana. Osnovana 1852.godine i osnovana 1868. godine kao proizvodna kompanija Studebaker Brothers, firma je prvobitno bila proizvođač vagona, vagona, vagona i pojaseva. Studebaker je u automobilski posao ušao 1902.godine sa električnim vozilima, a 1904. godine sa vozilima na benzin, sva su se prodavala pod imenom "Studebaker Automobile Company". Do 1911. godine, njegov automobilski odjel djelovao je u partnerstvu sa Garford Company iz Elyria, Ohio, a nakon 1909.sa E-M-F Company i Flanders Automobile Company. Prvi benzinski automobili koje je Studebaker u potpunosti proizveo plasirani su na tržište u avgustu 1912. U narednih 50 godina kompanija je stekla reputaciju kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti. Nakon neuspješnog spajanja 1954.sa Packardom (Studebaker-Packard Corporation) nije uspjelo riješiti hronične poslijeratne probleme sa novčanim tokom, ime 'Studebaker Corporation' je vraćeno 1962. godine, ali je fabrika South Bend prestala proizvodnju automobila 20. decembra 1963., a posljednji Studebaker automobil je sišao sa trake Hamilton, Ontario, Kanada, na Dan Svetog Patrika 17. marta 1966. Studebaker je nastavio kao nezavisni proizvođač prije spajanja sa Wagner Electricom u maju 1967., a zatim Worthington Corporation u novembru 1967. Preci porodice Studebaker prvi put su stigli u Ameriku u luku Filadelfiju 1.septembra 1736. godine na brodu Harle, iz Roterdama, Holandija, kao što je prikazano u originalnim rukopisima koji se sada nalaze u državnoj biblioteci Pensilvanije u Harrisburgu. Tu su bili Peter Studebaker i njegova supruga Anna Margetha Studebaker, Clement Studebaker (Peterov brat) i njegova supruga Anna Catherina Studebaker i Heinrich Studebaker (Peterov rođak). Godine 1918, Albert Russel Erskin, predsjednik Studebaker Corporation, napisao je knjigu,.

Više detalja

Izbor kupaca

Chicago Railways Co. -

KM 2.00

Potvrda o učešću veoma komplikovanog finansijskog pitanja Predivna grafika Western Bank NoteChicago Neocenjeno i veoma retko! Vidjeli smo ih samo jednom u više od 20 godina kako se bave

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.