• Nedavno
Chicago, Rock Island i Pacific Railway Co. - Certifikat Zaliha

Chicago, Rock Island i Pacific Railway Co. - Certifikat Zaliha

Zahvalnost:
KM 50.00

Količina robe
Dostupno na zahtjev

Zalihe. Izdaje se Metropolitan muzeju umjetnosti, koji su potpisali i sekretar i blagajnik. Željeznica Chicago, Rock Island i Pacific (CRI te godine je izvijestila o 20.557 miliona tona milja prihoda i 118 miliona putničkih milja. (Ti ukupni iznosi mogu, ali i ne moraju uključivati bivšu željeznicu Burlington-Rock Island.) Pjesma" Rock Island Line", duhovna od kasnih 1920-ih prvi put zabilježena 1934.godine, inspirisana je željeznicom. Njen prethodnik, Rock Island i La Salle Railroad Company', osnovan je u Ilinoisu 27.februara 1847. godine, a izmijenjena povelja odobrena je 7. februara 1851. godine kao Željeznica Chicago i Rock Island. Izgradnja je počela u Čikagu 1.oktobra 1851. godine, a prvi voz je saobraćao 10. oktobra 1852. godine između Čikaga i Jolieta. Izgradnja je nastavljena kroz La Salle, a do Rock Islanda je došlo 22.februara 1854. godine, postavši prva pruga koja je povezivala Čikago sa rijekom Misisipi. U Ajovi, inkorporatori C & RI-a osnovali su (5.februara 1853.) Mississippi i Missouri Railroad Company (M&M), za vožnju od Davenporta do Council Bluffsa, a 20. novembra 1855. prvi voz koji je saobraćao u Ajovi ispario je iz Davenporta u Muscatine. Most rijeke Mississippi između Rock Islanda i Davenporta završen je 22.aprila 1856. godine. Godine 1857.parobrod Effie Afton naletio je na most rijeke Mississippi na ostrvu. Parobrod je savladao požar koji je takođe uništio raspon mosta. Ova nesreća izazvala je niz sudskih predmeta. U jednom od slučajeva, Abraham Lincoln, tadašnji advokat, predstavljao je Rock Island. Lincoln je tvrdio da ne samo da je parobrod kriv u upečatljiv.

Više detalja

Izbor kupaca

Autogram Helen Keller

KM 15.85

Autogram Helen Keler Helen je bila američka spisateljica, politička aktivistica i predavačica Bila je prva gluvoslijepa osoba koja je stekla zvanje Bachelor of Arts Priču o Keller i njen

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.