• Nedavno
Građani Gas Light Co. - $500 Kaucija.

Građani Gas Light Co. - $500 Kaucija.

Zahvalnost:
KM 42.50

Količina robe
Dostupno na zahtjev

$ 500 Tone Fond 5/20 Zlatna Obveznica. Neki Kuponi i dalje. Reading je grad u okrugu Middlesex, Massachusetts, Sjedinjene Američke Države, 16 milja (26 km) sjeverno od centralnog Bostona. Na popisu stanovništva 2020. godine bilo je 25.518 stanovnika. Mnogi od prvobitnih doseljenika kolonije Massachusetts Bay stigli su iz Engleske 1630-ih kroz luke Lynn i Salem. Godine 1639.neki građani Lynna zatražili su od vlade kolonije "mjesto za plantažu u unutrašnjosti". Prvobitno su dobili šest kvadratnih milja, nakon čega su uslijedile dodatne četiri. Prvo naselje u ovom grantu prvo se zvalo" Lynn Village "i nalazilo se na južnoj obali" Velikog jezera", sada poznatog kao jezero Quannapowitt. 10.juna 1644. naselje je osnovano kao grad Reading, a ime je dobilo po gradu Reading u Engleskoj. Prva crkva je organizovana ubrzo nakon naseljavanja, a prva Župa se odvojila i postala grad "South Reading" 1812.godine, preimenujući se u Wakefield 1868. godine. Thomas Parker bio je jedan od osnivača Readinga. Takođe je bio osnivač 12. Kongregacijske crkve (sada prve župne Kongregacijske crkve) i tamo je služio kao đakon. Bio je selektor Readinga i imenovan je za pravosudnog komesara. Postoje dokazi da je Parker bio "upadljiv u imenovanju grada" i da je bio u srodstvu sa porodicom Parker iz Little Nortona u Engleskoj, koja je posjedovala zemlju po imenu Ryddinge. Poseban grant 1651. godine dodao je zemljište sjeverno od rijeke Ipswich gradu Readingu. Godine 1853.ovo područje je postalo zaseban grad North Reading. Područje koje trenutno obuhvata grad Reading prvobitno je bilo poznato kao" Wood End "ili"treća Župa". Gradom Readinga u početku su upravljali otvoreni gradski sastanak i odbor birača, situacija koja je trajala do 1940-ih. godine 1693.gradska skupština glasala je za finansiranje javnog obrazovanja u čitanju, uz grantove od četiri funte za.

Više detalja

Izbor kupaca

Cobis-Orange Park, Inc.

KM 10.00

Zaliha štampane Goes Certifikat o dionicama izdaju preduzeća, obično kompanije Dionice su dio stalnih finansija preduzeća Obično se nikada ne vraćaju, a investitor može povratiti svoj

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.