• Nedavno
United New Jersey Railroad and Canal Co. - Bond.

United New Jersey Railroad and Canal Co. - Bond.

Zahvalnost:
KM 12.50

Količina robe
Dostupno na zahtjev

$ 1,000 Kaucija. Gravirano od strane American Bank Note Co. Neki imaju kupone priložene desno. United New Jersey Railroad and Canal Company (UNJ ove kupovine također su uključivale glavnu liniju PRR-a do New Yorka (sada Amtrakov sjeveroistočni Koridor). Prije 1872. godine, njegove glavne linije bile su Camden i Amboy Rail Road and Transportation Company (C&a, ispod), prva željeznica u New Jerseyju i jedna od prvih željeznica u Sjedinjenim Državama. Camden i Amboy su bili prva željeznica koja je zamišljena prvenstveno kao putnička pruga i prva koja je zapošljavala parne lokomotive da zamijene vozila na životinjski pogon na šinama. C & a je prvi put kupio i upravljao (danas najstarija sačuvana operativna parna lokomotiva na svijetu) John Bull, uvezen iz Velike Britanije 1831.godine. Njegovo poslovanje je takođe dovelo do važnog razvoja željeznih šinskih pruga tipa T-rail koje su postale standardne širom svijeta. United Company je također uključivao Delaware i Raritan Canal, rani neprijatelj i tadašnji prijatelj C & A. novi konglomerat je također uključivao New Jersey Rail Road and Transportation Company, prvu željezničku prugu preko New Jersey Palisadesa.

Više detalja

Izbor kupaca

Arano y Compania-500 pezeta

KM 1.33

500 Pezeta Obveznica Barselona, Španija Ostaje 6 redova kupona Ob eznica je dokument o lasništ u za kredit Obveznice izdaju, ne samo preduzeća, već i nacionalne, državne ili gradske vla

Obavijesti

Svi naši kupci radije ne propuštaju najbolje proizvode i rasprodaje, ali što je s vama? Ne propustite najbolje što trenutno možete kupiti. Kvalitet i pouzdanost pouzdanog prodavača.